Niedziela. Przeglądam Instagrama. Nagle zaatakował mnie wpis dotyczący cukierni funkcjonującej w Warszawie, która przygotowuje ciasta bezglutenowe. I to z dowozem. Weszłam na stronę i się zakochałam. Ślinka cieknie…
Jak można przeczytać na stronie, ciasta możemy zamawiać codziennie. Istnieje opcja dowozu na wskazany adres lub odebrania go osobiście (Jana Kazimierza 35/37 w Warszawie).
Kategorii zamawianych wypieków jest sporo. W zakładce ciast bezglutenowych mamy bezy i torty bezowe, tarty (na słodko i wytrawne), torty, serniki, babeczki, małe wypieki. Wybór jest naprawdę imponujący.
Wystarczy spojrzeć na przykładowe ciasta, które znajdują się na stronie i już ślinka cieknie. A ceny? Jak na wypieki bezglutenowe nie są aż tak wygórowane. Tym bardziej, że wszystkie wypieki składają się tylko z naturalnych składników.
Na przykład:
Tort Andaluzja – cena: 35 zł (4-6 porcji), 105 zł (8-10 porcji), 140 zł (12-14 porcji)
- czekolada belgijska 70%
- kakao
- migdały
- cytryny
Różowa beza serce – cena: 70 zł
- maliny
- śmietana 36%
Ciasto marchewkowe – cena: 60 zł
- marchewka
- suszone figi
- orzechy włoskie
- serek typu Philadelphia
Brownies z figami – cena: 90 zł (12 sztuk)
- czekolada belgijska 70%
- orzechy włoskie
- figi suszone
- masło
Nie wiem jak wy, ale ja jestem zachwycona tym, że takie miejsce istnieje.
Ente Cafe
ul. Jana Kazimierza 35/37 w Warszawie
Ciekawy i wartościowy blog na temat żywności bezglutenowej, prowadzony ze znajomością rzeczy. Warto go przedstawić nowym czytelnikom, zapraszamy więc do umieszczenia bloga w serwisie Najlepsze Blogi, licznie odwiedzanym rankingu blogów. Obecność w naszym serwisie to szansa na zwiększenie poczytności bloga. Serdecznie zapraszamy do rejestracji, życząc wielu odwiedzin.