Bezglutenowe ciasta Incola

Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania bezglutenowe ciasta Incola. Różnie to z tymi pakowanymi ciastami bezglutenowymi jest, więc tym bardziej byłam ciekawa, jak wypadną te ciasta.

 

Do testów dostałam 4 babeczki: cytrynowiec, kakaowiec, marmurkowiec oraz stracciatella. Ciasta były bardzo miękkie i bardzo ładnie pachniały, co nie jest tak częste w przypadku kupnych produktów bezpiecznych w naszej diecie.

Dużym komplementem dla wszystkich produktów bezglutenowych jest to, kiedy smakują one podobnie do produktów glutenowych (szczególnie kiedy, tak jak ja, nie jest się na diecie od urodzenia i pamięta się smak pysznych glutenowych ciast). W tym przypadku można bez wątpienia powiedzieć, że ciasta smakują jak glutenowe. Z tą różnicą, że po nich czujemy się naprawdę dobrze, a po tych z glutenem… No, sami wiecie!

Najbardziej smakował mi marmurkowiec i kakaowiec, najmniej cytrynowiec, ale możliwe, że Wam do gustu przypadną inne smaki. Jedno jest pewne – warto je spróbować.

Ceny? Od około 13 złotych do 16 zł (ceny ze sklepów internetowych). Często pytacie mnie też, gdzie można kupić produkty. Listę sklepów znajdziecie pod tym adresem.  A tutaj znajdziecie kolejne miejsca.

 

Poniżej składy wszystkich ciast:

Skład ciasta cytrynowego: Olej rzepakowy, jaja kurze, skrobia (ziemniaczana natywna i modyfikowana, kukurydziana), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, stearoilomleczan sodu), mąka kukurydziana, sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromaty naturalne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać soję i mleko.

Skład kakaowca: Olej rzepakowy, jaja kurze, skrobia (ziemniaczana natywna i modyfikowana, kukurydziana), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, stearoilomleczan sodu), mąka kukurydziana, proszek kakaowy 6%, sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromaty naturalne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać soję i mleko.

Skład marmurkowca: Olej rzepakowy, jaja kurze, skrobia (ziemniaczana natywna i modyfikowana, kukurydziana), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, stearoilomleczan sodu), mąka kukurydziana, proszek kakaowy 3%, sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromaty naturalne, regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać soję i mleko.

Skład stracciatelli: Olej rzepakowy, jaja kurze, skrobia (ziemniaczana, kukurydziana), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, stearoilomleczan sodu), mąka kukurydziana, łezki czekoladowe 7% (miazga kakaowa, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny sojowe), naturalny aromat waniliowy, sól, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), substancja utrzymujaca wilgoć (glicerol), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Może zawierać mleko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.