Bezglutenowe bułeczki czosnkowe

Za oknem niby jesień, ale nie wygląda to na październik. To wygląda jak listopad, czyli najdotkliwszy wrzód na dwunastnicy roku. No ale znalazłam sposób na taką pogodę. Gorący kaloryfer, ulubiona herbata i bezglutenowe bułeczki czosnkowe.

Co potrzebujemy?

  • bułki bezglutenowe*
  • dwa ząbki czosnku
  • łyżka masła

Czosnek trzemy na tarce i mieszamy z masłem. Bułki kroimy na pół i smarujemy przygotowanym czosnkiem. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy, aż czosnek będzie lekko zarumieniony, a bułki chrupiące.

* Wykorzystałam okrągłe bezglutenowe bułeczki Panini z firmy Schar. To włoski rodzaj pieczywa stworzony do kanapek. W rodzimej Italii najchętniej spożywany z szynką i serem. Bułeczki doskonale nadają się do przygotowania małych kanapek, zarówno na ciepło jak i na zimno.

Cena: 8,45 zł (za 4 sztuki)

2 komentarze Dodaj własny

  1. ~Sebastian pisze:

    A mi czosnek podrażnia żołądek…:-(

  2. ~Ewa pisze:

    Te bułeczki są naprawdę dobre. Ja kupiłam sporo taniej, po 6,79 http://www.gfree24.pl/produkt?id=121/Panini – Bułki jasne

Skomentuj ~Ewa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.