Obiecałam Wam niedawno testy nowych produktów. Jak obiecałam, tak też robię. Dziś chciałabym zaproponować Wam przepis na bagietki zapiekane z serem pleśniowym i salami. Użyłam bezglutenowych mini bagietek do zapiekania z Schara, które możecie kupić za 8,75 zł m.in. w sklepie FreeDelikatesy.
Bardzo lubię firmę Schar, ale – niestety – rzadko kupuję te produkty ze względu na cenę. Postanowiłam jednak skusić się na nie i przygotować zapiekane bagietki. Wyszły przepyszne! Skubnęłam nawet bagietkę przed zapieczeniem. I już wtedy smakowała bardzo dobrze, a co dopiero po zapieczeniu… Polecam serdecznie! Takie domowe zapiekanki są przepyszne!
A tu jeszcze macie skład produktu firmy Schar: woda, skrobia kukurydziana, zakwas (mąka ryżowa, woda), mąka ryżowa, błonnik roślinny, syrop ryżowy, skrobia ryżowa, nieutwardzony tłuszcz roślinny, drożdże, izolat białka sojowego, cukier, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól.
Co potrzebujemy?
mini bagietki do zapiekania firmy Schar
salami bezglutenowe (wybrałam takie wiejskiej roboty, bez żadnych zbędnych dodatków)
ser pleśniowy
Bagietkę kroimy na pół. Na każdą połówkę kładziemy salami oraz kawałki sera pleśniowego. Bułki pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 5 minut. Smacznego!
Wyglądają smakowicie, chyba się skuszę 🙂