Amelki czekoladowe (Incola)

dnia

Dobrze wiecie, że jestem łasuchem. Z drugiej strony… kto z nas nim nie jest? 😉 Kiedy otrzymałam paczkę produktów z firmy Incola do przetestowania, na pierwszy rzut poszły ciasteczka – Amelki czekoladowe.

Ciasteczka są przepyszne. Smakują tak, jak zwykłe, glutenowe, co dla mnie – znającej smak „normalnych” ciastek – jest zawsze istotną sprawą. Ciasteczka są kruche i chrupiące, czekolada jest bardzo dobra. W kartoniku znajdziecie dwie paczuszki ciasteczek (łącznie 125 g). Incola charakteryzuje się tym, że opakowania ich produktów są bardzo ładne. Wyglądają wręcz ekskluzywnie (w porównaniu do innych firm). Wydaje mi się, że mogą spokojnie konkurować wizualnie z Scharem (o ile nie wyprzedzić). Ale smak jest tu najważniejszy, a ten jest baardzo dobry!

Skład ciastek: skrobia (kukurydziana), mąka ryżowa, cukier, margaryna (nieuwodornione tłuszcze palmowe i kokosowe, woda, emulgator (mono – i diglicerydy kwasow tluszczowych), sól)), modyfikowana skrobia kukurydziana, czekolada 7,3% (cukier, masa kakaowa, masło kakaowe), jaja, mleko w proszku, drożdże, sól, substancje spulchniające (wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu), emulgator (mono – i diglicerydy kwasów tłuszczowych).

Cena: ok. 8-10 zł (cena w różnych sklepach internetowych)

 

Na zdjęciu poniżej możecie zobaczyć, co jeszcze wysłała mi firma Incola. Są to płatki jaglane, mąka z amarantusa, kaszka z malinami, makaron oraz ciasteczka, o których jest ten wpis.
Dziś mam zamiar przygotować makaron, więc na pewno wkrótce na blogu pojawi się wpis na jego temat.

2 komentarze Dodaj własny

  1. ~bezglutek pisze:

    pozostając w temacie bezglutenowych makaronów koniecznie wypróbujcie sosy od Develey! Zdrowy i szybki obiad gwarantowany;)

  2. ~Michał pisze:

    Witam dzięki za podsunięcie mi pomysłu z sosami, ponieważ właśnie będę dziś gotował makaron i tak mnie zastanowiło jaki sos do tego dodać. Spróbuję jeden z tych sosów dziś i obyś miał rację, ponieważ szykuję obiad, dla całej rodziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *