Winiary

Napisałam do firmy „Winiary” żeby uzyskać informację o ich produktach. Dostałam dziś od nich odpowiedź, którą od razu Wam przekazuję.

„W odpowiedzi na Pani pytanie pragniemy poinformować, że nie posiadamy listy produktów bezglutenowych. Wszelkie informacje na temat zawartości glutenu, jak rownież innych alergenów, są dostepne na opakowaniu. Należy ich szukać w liscie skladnikow (np: jeśli którykolwiek składnik określony jest jako pszenny, pszenna, np.: skrobia pszenna, to znaczy, że produkt zawiera gluten) lub w liście alergenów znajdującej sie tuż za listą surowców użytych do produkcji wyrobu. Pragnę dodać, iż w naszym zakładzie odbywa się produkcja z użyciem składników zawierających gluten zatem nie możemy zapewnić o całkowitej bezglutenowości produktów” – napisali.

Korzystacie z ich produktów?

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *