Produkty Żywiec Dobija

dnia

Dzięki uprzejmości firmy Żywiec Dobija, która produkuje wspaniałe wędliny, mogłam przetestować różne ich produkty. Teraz ostatni opis smakołyków. Wszystkie ich produkty są tak pyszne, że smakowanie ich to prawdziwa przyjemność!

Wszystkie bezglutenowe produkty Żywiec Dobija dostępne na stronie internetowej!

KABANOSY KASZTELAŃSKIE – Kabanos kasztelański z Żywca jest typowo polską cienką, długą kiełbasą, powstałą z najlepszego wielkopolskiego mięsa, poddaną starannemu procesowi suszenia i wędzenia. Suszenie w specjalnych warunkach powoduje pożądaną kruchość, uznawaną nie tylko przez koneserów. Skład: mięso wieprzowe, sól kuchenna, przyprawy, glukoza, aromat. 100 g produktu wyprodukowano ze 190 g mięsa.

FRANKFURTERKI PARZONE – Znakomite frankfurterki parzone z Żywca produkowane są w naturalnej osłonce. Ich siła tkwi w uniwersalności. Wyprodukowane w formie cienkich, smakowitych i wędzonych kiełbasek są smaczne na zimno podczas wycieczki w Beskid Żywiecki, ale smakują jeszcze lepiej po pogrzaniu.  Skład: mięso wieprzowe 93 proc., sól kuchenna, błonnik roślinny, przyprawy, cukier, glukoza, ekstrakty przypraw.

POLĘDWICA SOPOCKA – Polędwica sopocka z Żywca jest jednak unikalna, gdyż posiada certyfikat produktu bezglutenowego. Znak przekreślonego kłosa umieszczony na jej opakowaniu świadczy o jej dodatkowych walorach dietetycznych i możliwości wprowadzenia jej do menu dzieci z celiakią. Skład: schab wieprzowy bez gości 84 proc., woda, sól kuchenna, białko sojowe, glukoza.

SZYNKA ŻYWIECKA LUKSUSOWA – Skład: szynka wieprzowa bez kości 83 proc., woda, sól kuchenna, białko sojowe, skrobia, glukoza.

KIEŁBASA ŻYWIECKA – Skład: mięso wieprzowe, sól kuchenna, cukier, glukoza. Ze 100 g produktu wyprodukowano ze 106 g mięsa wieprzowego.

Gdzie kupić produkty Żywiec Dobija? Lista sklepów dostępna tutaj!

4 komentarze Dodaj własny

  1. ~Magdalena pisze:

    Pyszne produkty ma ta firma! Jadłam je już kilka razy i cieszę się, że są bezglutenowe, bo mój chłopak nie może spożywać glutenu i to dla niego wyszukuję takich produktów, różnorodnych, żeby nie czuł się w żaden sposób poszkodowany przez to, że nie może jeść produktów zawierających gluten. A wędliny są naprawdę pyszne.

  2. ~Maciej pisze:

    Czesc 🙂 Dzis rano znajomy przesłał mi link, który po kliknięciu weń przeniósł mnie na łamy Twojego bloga 🙂 Bede wracał tutaj regularnie 🙂 Mam nadzieje, ze nowe wpisy również beda się regularnie tutaj pojawiały, choc rozumiem, ze nie zawsze jest czas oraz wena na to, by cos napisac i udostepnic publicznie 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂

  3. ~Michał pisze:

    Tak to prawda, że Żywiec produkuje naprawdę świetne wędliny. Ra miałem okazję spróbować ich to nie mogłem przestać jeść. Jak dla mnie to firmy, żeby sprowadzić do siebie klientów powinny produkować właśnie takie produkty, jak to robi Żywiec.

  4. ~Kasia pisze:

    Sama ostatnio coraz częściej myślę o przejściu na dietę bezglutenową – niby nie jest to jakieś straszne wyrzeczenie, bo podobno bardzo się nie udczuwa takiej zmiany a jednak – wydaje m sie, że mojemu organizmowi będzie cczegosć brakować. czy rzeczywiście taka dieta jest dużo zdrowsza dla nas? czy rzeczywiście ma tyle korzyści co mówią?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *