Pomidor, ogórek, cebulka – zielony i czerwony na stole

dnia

Od niedzieli poprawiła się pogoda. Pożegnaliśmy deszcze (mam nadzieję, że na jak najdłużej) i przywitaliśmy wysokie temperatury. Dziś u mnie ponad 26 st., lekki wiaterek. W takie dni, jak ten, nie mam ochoty jeść niczego ciężkiego. Postanowiłam więc zrobić sałatkę, w której dominują dwa kolory: zieleń i czerwień.

Co potrzebujemy?

3 ogórki kiszone/małosolone

1 ogórek zielony

1 pomidor malinowy (duży)

cebula dymka (łącznie ze szczypiorkiem)

sól, pieprz do smaku

Ogórki kiszone (lub małosolne) kroimy w kostkę. To samo robimy z obranym zielonym ogórkiem. Pomidor malinowy kroimy w większą kostkę. Cebulę dymkę, razem ze szczypiorkiem, kroimy drobno. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Pyszności!

A Wy jak sobie radzicie w takie ciepłe dni? 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.