Od niedzieli poprawiła się pogoda. Pożegnaliśmy deszcze (mam nadzieję, że na jak najdłużej) i przywitaliśmy wysokie temperatury. Dziś u mnie ponad 26 st., lekki wiaterek. W takie dni, jak ten, nie mam ochoty jeść niczego ciężkiego. Postanowiłam więc zrobić sałatkę, w której dominują dwa kolory: zieleń i czerwień.
Co potrzebujemy?
3 ogórki kiszone/małosolone
1 ogórek zielony
1 pomidor malinowy (duży)
cebula dymka (łącznie ze szczypiorkiem)
sól, pieprz do smaku
Ogórki kiszone (lub małosolne) kroimy w kostkę. To samo robimy z obranym zielonym ogórkiem. Pomidor malinowy kroimy w większą kostkę. Cebulę dymkę, razem ze szczypiorkiem, kroimy drobno. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Pyszności!
A Wy jak sobie radzicie w takie ciepłe dni? 🙂