Pizza bezglutenowa z serem brie i rukolą

Już nie raz mówiłam Wam, jak bardzo lubię pizzę. Ostatnio zasmakowałam także w rukoli. Postanowiłam, że w końcu należy połączyć te dwie pyszności w jedno. W taki sposób powstała pizza bezglutenowa z serem brie, rukolą i pomidorami koktajlowymi. Jest przepyszna. Polecam ją wszystkim!

Co potrzebujemy?

spód do pizzy (ja wykorzystałam ten z Bezglutenu)

keczup

ser Brie

ser żółty

rukola

pomidory koktajlowe

Spód do pizzy smarujemy keczupem. Na spód dajemy ser żółty, na to ser Brie pokrojony w paski. Na górę dajemy pmidorki koktajlowe. Wszystko pieczemy do roztopienia sera i zarumienienia spodu. Po upieczeniu pizzę posypujemy rukolą. Pizza jest przepyszna i smakuje idealnie bez żadnego sosu na wierzchu. Szkoda psuć smak tych składników.

Wszystkie wpisy dotyczące pizzy znajdziecie tutaj!

A wszystkich tych, którzy jeszcze nie byli na Facebooku Bezglutenowego Bloga, zapraszam tutaj!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *