Paluszki rybne i owoce morza bez glutenu

on

Na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej pojawiła się informacja o produktach firmy Pescanova Polska, która wprowadziła paluszki rybne, panierowane krążki kalmarów oraz surimi z dodatkiem krewetek. Wszystkie te produkty są w wersji bezglutenowej i są z Hiszpanii.

Produkty mają międzynarodowy licencjonowany symbol Przekreślonego Kłosa. Produkty są dostępne w sklepach Carrefour, a już niedługo będą także w sieci Auchan.

  • Paluszki rybne bezglutenowe (300g, nr licencji: ES-112-010) – kawałki filetów z morszczuka (55%), w panierce otrzymanej z połączenia mąki kukurydzianej i ryżowej. Paluszki najlepiej przygotować w piekarniku (bez dodatku tłuszczu!) lub tradycyjnie na patelni.

  • Morski kaprys bez glutenu (400g, nr licencji: ES-112-009) – krążki z kalmarów pokryte aromatyczną bezglutenową panierką. Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska, którą można upiec w piekarniku (bez dodatku tłuszczu) lub usmażyć na patelni.

  • Surimi bezglutenowe z krewetkami (200g) – surimi w nowej formie na bazie mięsa ryb dorszowatych, mąki kukurydzianej oraz skrobi (bez zawartości glutenu), z dodatkiem krewetek. Bardzo smaczne danie zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska lub dodatek do sałatek. Wkrótce na rynku pojawią się etykiety z numerem licencji (wymiana opakowań).
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *