Orientalna fasolka szparagowa z krewetkami

Uwielbiam fasolkę szparagową. Jej smak kojarzy mi się z dzieciństwem. Póki jeszcze jest sezon na to warzywo, postanowiłam nieco poeksperymentować i przygotować fasolkę w wersji orientalnej z krewetkami.

Co potrzebujemy?

  • fasolka szparagowa
  • krewetki
  • sezam
  • sos sojowy
  • papryka wędzona
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • płatki chili
  • sezam
  • oliwa
  • masło

Fasolkę szparagową gotujemy (może być na parze). W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której smażymy czosnek i płatki chili. Dodajemy krewetki posypane papryką wędzoną i podsmażamy, dodając nieco sosu sojowego. Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do krewetek, dodając także trochę masła. Solimy, pieprzymy do smaku. Posypujemy sezamem.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *