N’Ice Cream Factory w Warszawie

Lato w pełni. Może nie do końca nas rozpieszcza, ale jednak lato to lato. A jak lato, to mamy smak na lody. My – bezglutenowcy nie do końca mamy łatwą sytuację, jeśli chodzi o te zimne smakołyki. Na szczęście pojawiają się takie miejsca, jak N’Ice Cream Factory, które pomagają nam funkcjonować.

Wczoraj, zupełnym przypadkiem, trafiłam na N’Ice Cream Factory w Warszawie. To lokal położony na Chmielnej. Szyld rzuca się w oczy, a kolejka (mimo późnej pory) zachęca do wejścia do środka.

A tam… prawdziwa fabryka lodów. Na naszych oczach przygotowywane są lody z wybranych przez nas składników.

fot. N’Ice Cream na Facebooku

A wybór smaków jest naprawdę ogromny. Na początku musimy zastanowić się, jaką chcemy wybrać bazę. No i mamy wybór: mleko, mleko sojowe, jogurt lub sorbet. Potem musimy wybrać smak (maksymalnie 3). Podstawowe smaki są w cenie, dodatkowe, jak alkohole lub świeże soki, są płatne dodatkowo 3 zł. Potem możemy jeszcze wybrać dodatki.

Potem wybrane przez nas smaki lądują w misce, żeby zostać schłodzone przez ciekły azot. Wygląda to naprawdę zjawiskowo!

Potem mieszanka zdrapywana jest z miseczki i przekładana do kubeczków (nie ma mowy o wafelkach z glutenem). Porcja jest naprawdę ogromna! Koszt takiej podstawowej słodkości (jeśli nie wybierzemy miksów z dodatkami płatnymi) wynosi 12 zł.

A smaków jest naprawdę mnóstwo. Możesz wybrać Nutellę, maliny, białą czekoladę, jagody, arbuza… Raj!

**Wszystkie zdjęcia pochodzą ze strony N’Ice Cream na Facebooku.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *