Maszyna do pieczenia chleba w Lidlu

Pamiętacie jak kiedyś pisałam na blogu o maszynie do pieczenia chleba? Ci, którzy jeszcze takiej nie zakupili, mogą zrobić to od 9 grudnia w Lidlu! Jego cena to 199 zł!

Automat do pieczenia chleba w Lidlu ma:
– 12 programów i 3 wybierane poziomy zbrązowienia,
– całkowicie automatyczne przebiegi programów – mieszanie, ugniatanie, rośnięcie i pieczenie,
Nadaje się do jasnych i mieszanych chlebów, mocnych chlebów razowych, słodkich chlebów lub mieszanych ciast.

Przeznaczony również do produkcji ciasta makaronowego i do pizzy, jak również marmolad i dżemów.

Ma możliwość ustawiania wagi chleba (750/1000/1250 g), a także 60-minutową funkcją utrzymywania w cieple i 15-godzinnym timerem do pieczenia przesuniętego czasie. Dodatkowo ma elektroniczny panel obsługi z wyświetlaczem i lampką kontrolną pracy

Mieszadła i forma do pieczenia z wysokojakościowej powłoki zapobiegającej przywieraniu firmy ILAG® ze specjalnym programem do pieczenia bezglutenowego.
Dodatki: mieszadła do ugniatania, forma do pieczenia, miarka-pojemnik, miarka-łyżka. Pobór mocy: 850 W.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

12 Comments Dodaj swój

  1. ~elżbieta pisze:

    Przepraszam,że zamęczam pytaniami,ale jestem na początku tej diety.
    Przed rozpoznaniem choroby jadłam ananasy i brzoskwinie z puszki.Teraz się boję.Skład niby o.k. ale kwas cytrynowy -regulator kwasowości budzi moje obawy?Czy słusznie?

    1. Nie zamęczasz pytaniami! Od tego jest blog, by na nim pisać, a ja od tego, by dzielić się wiedzą! 🙂 Kwas cytrynowy jest według mnie bezpieczny. Upewniłam się też na forum, posprawdzałam w sieci. Większość osób bez obaw spożywa ananasy czy inne owoce z puszki. Ja też je jem. 🙂

  2. ~elżbieta pisze:

    Dzięki serdeczne.Zjadłam,jest dobrze.

  3. ~Ada pisze:

    Czy ktoś ma może tą maszynę? Jak się sprawdza? I czy chleb z maszyny jest lepszy lub równie dobry jak z piekarnika? Nie kruszy się za bardzo?

    1. Ja mam tę maszynę: http://bezglutenowy.blog.pl/2013/05/25/maszyna-do-wypieku-chleba/ Jest bardzo podobna do tej z tego wpisu. Chleb wychodzi lepszy niż z piekarnika i nie kruszy się za mocno. Polecam i pozdrawiam!

      1. ~Ada pisze:

        A podałabyś przepis z jakiego robisz? Ja piekę chleb czasem w piekarniku i zawsze dodaję wody „na oko” więc pewno ciężko byłoby mi na początku trafić 😉
        Ciekawa jestem opinii kogoś kto ma Lidlowy sprzęt bo trochę się obawiam kupić, a chciałabym kupić maszynę do chleba.

        A tak przy okazji, jak ostatnio byłam w Unicorno to można było kupić bochenek szlachecki Bezglutenu po 5zł jasny i 5,5 ciemny – jak dla mnie jedyny zjadliwy chleb gotowy, taniej niż w sklepie internetowym nawet.
        Pozdrawiam

        1. W piekarniku robiłam tak:
          Do zrobienia chleba potrzebujemy:

          koncentrat ciasta chlebowego

          400-450 ml ciepłej wody (jeśli dodajemy ziarenka musimy dodać troszkę więcej wody)

          2 łyżki oleju (jedna do ciasta, jedna do wysmarowania foremki)

          1 łyżeczka cukru

          2 łyżeczki soli

          drożdże instant 7 g

          ziarenka według smaku (ja dałam słonecznik)

          W maszynie według przepisu z opakowania mieszanki 🙂

          1. ~Ada pisze:

            Dzięki 🙂
            Jak już mi się chce zrobić chleb to dodaję różne mąki (kukurydziana, ryżowa, z amarantusa, gryczana) i tylko trochę miksu, do tego różne ziarenka zmielone lub nie, mielony len i czasem babkę płesznik jak mam (chleb się lepiej trzyma). Czasem ziemniaki ugotowane. Fajny efekt daje dodanie trochę mąki sojowej lub z cieciorki (dodałam kilka razy na początku bg wypieków ale potem zadzwoniłam na wszelki wypadek bo na opakowaniu nic nie było napisane i jednak okazało się, że mogą być zanieczyszczone więc na razie jestem bez tych mąk). Chciałabym dojść do pieczenia chleba z mąk naturalnych, bez mieszanek, żeby były zdrowsze. Dlatego mam wątpliwości co do automatu, czy da radę z takim chlebem.

        2. Z naturalnych mąk też wyjdzie. Mam znajomych, którzy tak pieką i wszystko jest cacy! 🙂

  4. ~Anna KUBIAK, W-wa pisze:

    NIECO INNY PRZEPIS.
    _____________________________________________________________________________________
    CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥

    8.TEMAT.
    CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA ANTYNOWOTWOROWEGO-IRL (MINI CHLEBKI). *****

    SKŁADNIKI:
    Ryż biały __400g, Kasza gryczana __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

    PRZYPRAWY TO:
    Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

    UGOTOWANE RYŻ I KASZA (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
    Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).

    DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. RYŻ Z KASZĄ ORAZ OTRĘBAMI:
    I z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

    ISTOTNE:
    Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

    _____________________________________________________________________________________

  5. ~Azi pisze:

    Witam,
    Upiekłam już 3ci chleb bezglutenowy z przepisów dostępnych w sieci w prezentowanej maszynie i zawsze się zapada na środku na początku lub w środku procesu pieczenia. Nie chcę używać gotowych mieszanek że względu na dodatki. Czy zna Pani jakiś wypróbowany przepis na ten automat?

    1. koncentrat ciasta chlebowego

      400-450 ml ciepłej wody (jeśli dodajemy ziarenka musimy dodać troszkę więcej wody)

      2 łyżki oleju (jedna do ciasta, jedna do wysmarowania foremki)

      1 łyżeczka cukru

      2 łyżeczki soli

      drożdże instant 7 g

      ziarenka według smaku (ja dałam słonecznik)

      W maszynie według przepisu z opakowania mieszanki 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *