Na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej pojawiła się informacja o kolejnych produktach bezglutenowych. Do grona producentów z licencją na znak Przekreślonego Kłosa dołączyła firma POL-FOODS z ofertą zdrowych, wysokiej jakości makaronów kukurydzianych pod marką Sotelli, wytwarzanych z ziaren kukurydzy bez GMO.
Makarony są w różnych kształtach:
- fusilli
- penne
- capellini
- gnocchi
- macaroni
- spaghetti
O różnej wadze: 250g, 400g, 500g.
Producent przygotował także linię produktów przeznaczonych dla najmłodszych. Są to makarony w kształcie literek oraz zwierzątek. W planach firma ma dalsze rozszerzanie bezglutenowego asortymentu, także o makarony w trudno dostępnych formach.
Produkty Sotelli będą wprowadzane stopniowo do licznych sieci handlowych w całym kraju, a pierwsze z nich można już nabyć w sieci sklepów Netto. Co ważne są w cenie porównywalnej do ceny tradycyjnego makaronu z pszenicy durum, dzięki czemu będą dostępne dla każdego konsumenta.