Chciałabym przedstawić Wam dziś przepis na makaron z sosem pieczarkowym. To bardzo pyszne danie i jego wykonanie jest bardzo proste.
Co potrzebujemy?
pieczarki
cebula
natka pietruszki
śmietana
masło
makaron
sól, pieprz
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na maśle. Odkładamy usmażoną cebulkę i na tym samym maśle smażymy pieczarki i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy cebulkę. Wszystko smażymy jeszcze chwilę, mieszając, by nic nam nie przywarło. Dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy. Możemy dodać kapkę wody. Jeśli ktoś chce mieć bardziej gęsty sos, może zagęścić go odrobiną mąki bezglutenowej. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
W międzyczasie gotujemy nasz ulubiony makaron bezglutenowy. Ugotowany mieszamy z sosem.
Smacznego!
Mogę dodac jogurt zamiast smietany?
Oczywiście, zwykły (naturalny) lub grecki.
Dziękuje 🙂 Taki właśnie używam jak wymieniłaś 🙂
Śmietana u mnie nie króluje i wyeliminowałam ja ze swojego zycia 🙂
Pozdrawiam
Witam.
Chciałam zakomunikować,że ten makaron z sosem pieczarkowym jest bardzo pyszny,i to danie raz w tygodniu gości na stole;-) Pozdrawiam i nie mogę doczekać się aż pojawi się więcej przepisów 😉
Pozdrawiam