Makaron z sosem pieczarkowym

on

Chciałabym przedstawić Wam dziś przepis na makaron z sosem pieczarkowym. To bardzo pyszne danie i jego wykonanie jest bardzo proste.

Co potrzebujemy?

pieczarki

cebula

natka pietruszki

śmietana

masło

makaron

sól, pieprz

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy lekko na maśle. Odkładamy usmażoną cebulkę i na tym samym maśle smażymy pieczarki i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy cebulkę.  Wszystko smażymy jeszcze chwilę, mieszając, by nic nam nie przywarło. Dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy. Możemy dodać kapkę wody. Jeśli ktoś chce mieć bardziej gęsty sos, może zagęścić go odrobiną mąki bezglutenowej. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

W międzyczasie gotujemy nasz ulubiony makaron bezglutenowy. Ugotowany mieszamy z sosem.

Smacznego!

PAMIĘTAJCIE O KONKURSIE! SZCZEGÓŁY DOSTĘPNE NA BLOGU!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 Comments Dodaj swój

  1. ~Magdalena pisze:

    Mogę dodac jogurt zamiast smietany?

    1. Oczywiście, zwykły (naturalny) lub grecki.

  2. ~Magdalena pisze:

    Dziękuje 🙂 Taki właśnie używam jak wymieniłaś 🙂
    Śmietana u mnie nie króluje i wyeliminowałam ja ze swojego zycia 🙂
    Pozdrawiam

  3. ~Magdalena pisze:

    Witam.

    Chciałam zakomunikować,że ten makaron z sosem pieczarkowym jest bardzo pyszny,i to danie raz w tygodniu gości na stole;-) Pozdrawiam i nie mogę doczekać się aż pojawi się więcej przepisów 😉
    Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *