Makaron z krewetkami i natką pietruszki

Makaron bezglutenowy w towarzystwie sosu maślanego, krewetek oraz natki pietruszki. U mnie dodatkowo wzmocniony chili. Uwierzcie – przepyszny!

Co potrzebujemy?

  • krewetki z ogonkami
  • makaron (u mnie spaghetti Sotelli)
  • natka pietruszki
  • masło
  • czosnek
  • skórka z cytryny
  • chili (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Makaron gotujemy al dente. Krewetki rozmrażamy. Połowę kroimy na kawałki, połowę pozbawiamy ogonków i zostawiamy w całości. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy je z czosnkiem (startym na tarce) i skórką z cytryny. Cały czas mieszamy i dodajemy krewetki. Podsmażamy z jednej i drugiej strony. Dodajemy natkę pietruszki i ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać chili, które wcześniej trzeba podsmażyć na patelni. Uważajcie z ostrością. Smacznego!

 

Inspiracją jak zwykle niezastąpiona Kwestia Smaku.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *