Makaron z krewetkami i natką pietruszki

Makaron bezglutenowy w towarzystwie sosu maślanego, krewetek oraz natki pietruszki. U mnie dodatkowo wzmocniony chili. Uwierzcie – przepyszny!

Co potrzebujemy?

  • krewetki z ogonkami
  • makaron (u mnie spaghetti Sotelli)
  • natka pietruszki
  • masło
  • czosnek
  • skórka z cytryny
  • chili (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Makaron gotujemy al dente. Krewetki rozmrażamy. Połowę kroimy na kawałki, połowę pozbawiamy ogonków i zostawiamy w całości. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy je z czosnkiem (startym na tarce) i skórką z cytryny. Cały czas mieszamy i dodajemy krewetki. Podsmażamy z jednej i drugiej strony. Dodajemy natkę pietruszki i ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać chili, które wcześniej trzeba podsmażyć na patelni. Uważajcie z ostrością. Smacznego!

 

Inspiracją jak zwykle niezastąpiona Kwestia Smaku.

 

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *