Makaron w sosie pomidorowym z klopsikami

dnia

W weekend jadłam makaron w nowej wersji. Makaron był w sosie pomidorowym, ale z małymi klopsikami i czosnkiem. Polecam taką wersję, naprawdę jest bardzo dobra!

Co potrzebujemy?

ulubiony bezglutenowy makaron

przecier pomidorowy

3 średnie pomidory

3 ząbki czosnku

30 dag mięsa mielonego

jajko

bułka tarta bezglutenowa

woda

mąka bezglutenowa

olej

sól, pieprz

fot. kwejk.pl

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Po wymieszaniu formujemy małe klopsiki. Smażymy je do zarumienienia na oleju. W międzyczasie gotujemy makaron.

Przecier pomidorowy mieszamy z wodą i mąką bezglutenową. Wszystko łączymy i podgrzewamy na średnim ogniu. Przyprawiamy. Kroimy 3 pomidory w kostkę. Czosnek kroimy drobno. Wszystko mieszamy ze sobą. Klopsiki dorzucamy do sosu i wszystko gotujemy. Doprawiamy do smaku.

Podajemy z makaronem. To danie jest naprawdę przepyszne. Polecam je wszystkim!

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.