Makaron w sosie pomidorowym z klopsikami

W weekend jadłam makaron w nowej wersji. Makaron był w sosie pomidorowym, ale z małymi klopsikami i czosnkiem. Polecam taką wersję, naprawdę jest bardzo dobra!

Co potrzebujemy?

ulubiony bezglutenowy makaron

przecier pomidorowy

3 średnie pomidory

3 ząbki czosnku

30 dag mięsa mielonego

jajko

bułka tarta bezglutenowa

woda

mąka bezglutenowa

olej

sól, pieprz

fot. kwejk.pl

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Po wymieszaniu formujemy małe klopsiki. Smażymy je do zarumienienia na oleju. W międzyczasie gotujemy makaron.

Przecier pomidorowy mieszamy z wodą i mąką bezglutenową. Wszystko łączymy i podgrzewamy na średnim ogniu. Przyprawiamy. Kroimy 3 pomidory w kostkę. Czosnek kroimy drobno. Wszystko mieszamy ze sobą. Klopsiki dorzucamy do sosu i wszystko gotujemy. Doprawiamy do smaku.

Podajemy z makaronem. To danie jest naprawdę przepyszne. Polecam je wszystkim!

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *