Makaron ryżowy z indykiem i pieczarkami

Dziś mam dla Was przepis na makaron ryżowy z indykiem i pieczarkami. Będzie Wam smakował, gwarantuję!

Składniki:

  • 2 polędwiczki z indyka
  • pieczarki
  • cebula
  • oliwa z chili
  • jogurt grecki
  • makaron ryżowy z tapioką i herbatą zieloną (lub inny ryżowy)
  • sól, pieprz do smaku

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej indyka pokrojonego w kostkę. Po podsmażeniu zdejmujemy go z patelni, na której smażymy pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. W międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zazwyczaj zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka chwil). Do warzyw dodajemy jogurt grecki. Później podsmażonego indyka i makaron. Jeszcze chwilę smażymy.

***

Opcjonalnie możecie użyć śmietany ryżowej. Idealnie będzie pasowała do dania z makaronem ryżowym. Jeżeli nie możecie znaleźć tego produktu w swoim sklepie, to zasugerujcie skontaktowanie się z www.vegamarket.pl.

 

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *