Dziś mam dla Was przepis na makaron ryżowy z indykiem i pieczarkami. Będzie Wam smakował, gwarantuję!
Składniki:
- 2 polędwiczki z indyka
- pieczarki
- cebula
- oliwa z chili
- jogurt grecki
- makaron ryżowy z tapioką i herbatą zieloną (lub inny ryżowy)
- sól, pieprz do smaku
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej indyka pokrojonego w kostkę. Po podsmażeniu zdejmujemy go z patelni, na której smażymy pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. W międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zazwyczaj zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka chwil). Do warzyw dodajemy jogurt grecki. Później podsmażonego indyka i makaron. Jeszcze chwilę smażymy.
***
Opcjonalnie możecie użyć śmietany ryżowej. Idealnie będzie pasowała do dania z makaronem ryżowym. Jeżeli nie możecie znaleźć tego produktu w swoim sklepie, to zasugerujcie skontaktowanie się z www.vegamarket.pl.