Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej poinformowało, że firma Libella dołączyła do programu licencjonowania produktów bezglutenowych.
Międzynarodowy znak Przekreślonego Kłosa otrzymały aromaty spożywcze na bazie spirytusu oraz cukier wanilinowy. Libella ma ponad 50-cio letnie doświadczenie w produkcji aromatów spożywczych, produkowanych na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Dziś dla wielu aromaty Libelli są gwarancją wysokiej jakości i wyjątkowego smaku – czytamy na stonie Stowarzyszenia.
To jedyne na rynku aromaty na bazie spirytusu sprzedawane w fiolkach. Są niezastąpione do wzbogacenia walorów smakowych i zapachowych przygotowywanych wypieków i innych deserów. Aromaty do ciast Libelli z uwagi na nośnik, którym jest czysty spirytus mają wszechstronne zastosowane.
Znakomite do przygotowania różnego rodzaju:
- ciast i ciasteczek
- deserów
- lodów
- kremów
- polewy
- napojów mlecznych
- koktajli owocowych (bezalkoholowych)
- deserów mlecznych typu pudding
- serków twarogowych
Nie zawierają kalorii, cukru, węglowodanów ani tłuszczu. Do wyboru 7 smaków: wanilinowy, śmietankowy, pomarańczowy, cytrynowy, arakowy, rumowy, migdałowy. Cukier wanilinowy Libella jest jedynym na rynku w formie pudru. Nadaje przyrządzanym potrawom przyjemny smak i aromat wanilii. Ma szerokie zastosowanie do ciast, ciasteczek, deserów, konfitur i słodkich potraw. Doskonały do dekoracji – czytamy na stronie Stowarzyszenia.
Produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa będę sukcesywnie wprowadzane na rynek w pierwszym i na początku drugiego kwartału 2015 roku. W marcu (23-29) zaplanowana jest akcja promocyjna w sieci sklepów Biedronka. Do kupienia będzie 5 smaków aromatów bezglutenowych w atrakcyjnej cenie.
witam,przeczytałam o aromatach na bazie spirytusu i to budzi moją wątpliwość,bo spirytus może być robiony ze zbórz,więc jak to jest?
Jeśli produkt ma licencję przekreślonego kłosa, to jest pewnym produktem i można go spożywać bezpiecznie.