Leczo

Mam dziś dla Was przepis na proste i smaczne danie. Pracując z domu trudno znaleźć czas na przygotowanie posiłku. Dlatego warto stawiać na dania jednogarnkowe. Leczo jest na to idealnym przykładem.

Co potrzebujemy?

  • 3 papryki (najlepiej różne kolory, ładnie wyglądają na talerzu)
  • 2 laski kiełbasy bezglutenowej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • passata pomidorowa
  • sól, pieprz
  • papryka wędzona
  • pieprz cayenne
  • masło klarowane

W garnku rozpuszczamy masło klarowane i smażymy na nim cebulę. Dorzucamy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz zgnieciony i posiekany czosnek. Smażymy.

Dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Smażymy. Dorzucamy przyprawy i wlewamy passatę pomidorową. Wszystko gotujemy do miękkości papryki, pod przykryciem (ok. 15-20 min).

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *