Kurki, pomidory, jajko

on

Uwielbiam kurki. Kiedy zobaczyłam je w osiedlowym warzywniaku, nie mogłam się oprzeć. Kupiłam i zrobiłam: kurki podsmażane na maśle z pomidorami i jajkiem.

Co potrzebujemy?

  • kurki (ok. garść)
  • 2 pomidory
  • jajko
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • masło

Kurki oczyszczamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy. Kiedy pomidory zmniejszą nieco objętość, puszczą sok, wbijamy w nie jajko. Czekamy aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Solimy, pieprzymy, na talerzu posypujemy szczypiorkiem.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *