Dziś chciałabym przedstawić Wam przepis na kurczaka z żółtym serem. Jest to kolejne szybkie, ale i bardzo dobre danie.
Co potrzebujemy?
filet z piersi kurczaka
troszkę mąki
kapka oleju
żółty ser
sól, pieprz, ulubione przyprawy
Filet z piersi kurczaka kroimy w paski (najlepiej jak najcieńsze). Na patelni rozgrzewamy olej. W międzyczasie doprawiamy kurczaka i obtaczamy go w mące bezglutenowej. Takie kawałki smażymy na rozgrzanej patelni. Kiedy mięso jest przyrumienione z jednej i drugiej strony, obsypujemy je startym żółtym serem. Czekamy aż się nieco roztopi i gotowe!
Smacznego!
Fajny przepis, wydaje się prosty nawet dla samotnego taty, który walczy z bezglutenową dietą dziecka 🙂 warto tylko pamiętać, żeby czytać składy przypraw!! wiele z nich zawiera niestety gluten, często w ilościach śladowych no ale jednak, dlatego uczulam wszystkich rodziców! Sprawdzone przyprawy mam tu: http://freedelikatesy.pl/przyprawy_i_suplementy.html
Życzę powodzenia! Pozdrawiam!
Witam.
Jestem na diecie od maja.
Od tamtej pory nie piję herbaty(woda z cytryna lub miętą,kompoty)Czytałam ,żę w herbacie jest gluten i wolę na zimne dmuchac.Ale nie ukrywam,że ciężko mi było z niej zrezygnowac(zawsze byłam ,,herbaciarą”)Czytałam,że pijesz herbatę.Jaką?
Witaj na moim blogu! Nie każda herbata ma gluten. Takich, których nie możemy pić, jest naprawdę niewiele. Możemy pić m.in. Liptona, czy Malwa (o której pisałam na blogu: http://bezglutenowy.blog.pl/2013/04/10/herbaty-malwa/)
Polecam też wpis na forum: http://forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=321