Kurczak z ryżem i warzywami

on

Ponieważ, jak powszechnie wiadomo, nie powinno się marnować jedzenia, dziś na obiad wykorzystałam kurczaka, którego usmażyłam wczoraj za dużo. W ten sposób na stole wjechał dziś kurczak z ryżem i warzywami.

Co potrzebujemy?

filet z piersi kurczaka
pół papryki
pół pomidora
ryż
majonez bezglutenowy
keczup bezglutenowy
kapka oleju
sól, pieprz

Jak przygotować kurczaka z ryżem i warzywami?

Wstawiamy ryż, by ugotował się w międzyczasie, gdy będziemy smażyć kurczaka.

Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż się zarumieni. Paprykę i pomidora kroimy również w kostkę i wrzucamy na patelnię do podsmażonego już kurczaka.

Keczup mieszamy z majonezem, by powstał sos, który jest idealny do tego dania. Kiedy ryż będzie ugotowany, rozkładamy go na talerze. Na ryż kładziemy kurczaka z warzywami i z boku dania dajemy sos.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *