Krewetki z zielonymi warzywami

Jestem w domu, nie ruszam się. Zrobiłam zakupy na nadchodzący czas, by nie musieć wychodzić do skupisk ludzi. Kupiłam trochę mrożonek, nie tylko warzywnych, ale i owocowych. Dziś pierwszy obiad z „zapasów”. Postawiłam na warzywa i krewetki, a do tego sporo chili i czosnku. To co? Gotujemy i wykorzystujemy ten czas jak najlepiej. A najważniejsze zostańcie w domu!

Co potrzebujemy?

  • krewetki
  • chili
  • czosnek
  • mrożone zielone warzywa (lub inne)
  • słonecznik
  • oliwa
  • sos balsamiczny
  • sól, pieprz

Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojony w plasterki czosnek i pokrojone drobno chili. Na osobnej patelni podsmażamy na oliwie warzywa. Solimy i pieprzymy. Na patelnię z czosnkiem i chili wrzucamy oczyszczone z pancerzyków i jelit (to ta ciemna linia) krewetki. Dorzucamy warzywa i podsmażamy jeszcze chwilę razem. Dorzucamy podprażony słonecznik. Wszystko mieszamy. Podajemy z sosem balsamicznym.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *