Krewetki w cydrze z porem, pomidorkami i cebulką

Najlepsze kuchenne pomysły to takie, które rodzą się w głowie bardzo szybko i spontanicznie. Mam dla was dziś przepis na krewetki w cydrze z porem, pomidorkami i cebulką.

Co potrzebujesz?

  • krewetki (dwa opakowania małych krewetek – wybrałam te z Biedronki)
  • średniej wielkości por
  • czerwona cebula
  • miseczka pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • makaron ryżowy
  • masło
  • cydr
  • sól, pieprz, chili (może być suszone)

Na patelni rozgrzewamy masło. Na nim smażymy pokrojony drobno por, czerwoną cebulę i pomidorki. Warzywa ściągamy z patelni, dodajemy troszkę masła i smażymy chwilę krewetki, lekko je soląc i pieprząc. Dodajemy czosnek. Wrzucamy warzywa. Zalewamy wszystko małym cydrem i czekamy, aż sos się lekko zredukuje. W międzyczasie makaron zalewamy wrzątkiem i – kiedy już będzie gotowy – dodajemy na patelnię. Wszystko przyprawiamy.

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *