A może macie ochotę na kotlet schabowy z pieczarkami? Proponuję do tego rukolę z pomidorami i ziemniakami. To alternatywa dla zwykłego kotleta. Smakuje naprawdę pysznie!
Co potrzebujemy?
- schab
- pieczarki
- ziemniaki
- masło
- bułka tarta
- jajko
- pieprz, sól
- olej rzepakowy
Schab obsypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej. Potem moczymy w roztrzepanym jajku i znów w bułce tartej. Dzięki temu panierka będzie bardziej pulchna. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy kotlety. Do usmażonych kotletów dorzucamy podsmażone pieczarki. Wszystko dusimy jeszcze chwilę pod przykryciem.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Następnie wykładamy na talerz rukolę i pokrojone w kostkę pomidory. Lekko solimy. Następnie na talerz kładziemy ziemniaki i kotlety z pieczarkami.
Smacznego!