Kalafior z bułką tartą i jajkiem

Dziś chciałabym zaproponować Wam bardzo prosty przepis na przepyszny obiad. Będzie to kalafior z bułką tartą, jajecznicą i ziemniakami.

Co potrzebujemy?

kalafior

bułka tarta bezglutenowa –  ja użyłam bułki kupionej w Sklepie Varia z żywnością bezglutenową (pamiętajcie, że przy zakupie za min. 100 zł przesyłka jest gratis)

ziemniaki

3 jajka

masło

Kalafior wstawiamy do gotującej się wody, lekko osolonej. W międzyczasie wstawiamy też ziemiaki, by się na spokojnie ugotowały. Na patelni rozgrzewamy masło i wsypujemy bułkę tartą. Mieszamy aż konsystencja będzie zadowalająca. Jajko może być sadzone lub w postaci jajecznicy. Ja wybieram najczęściej tę drugą opcję. Jajka smażymy również na maśle.

Potem na talerz wykładamy kalafior, posypujemy go bułką tartą, która jest podsmażona z masłem. Wykładamy ziemniaki i jajko w ulubionej postaci.

Obiad jest bardzo prosty i szybki, ale smakuje wyśmienicie!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *