Macie w lodówce jakąś szynkę? A jajko? Szczypiorek też się znajdzie? Jeszcze tylko kokilki do zapiekania, sól, pieprz i macie super pyszną przekąskę! Jajko zapiekane w piecu. Ślinka cieknie na samą myśl!
Co potrzebujemy? (1 porcja)
1 jajo
plasterek wędliny (u mnie wędzona szynka)
szczypiorek
sól, pieprz
troszkę masła
Kokilkę do zapiekania smarujemy masłem. Na to wykładamy szynkę. Wbijamy jajko, posypujemy solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy aż jajko się zetnie. Możecie kontrolować stopień ścięcia i zjeść takie jajko, jakie lubicie.
Proste i smaczne! 🙂 Nadaje się zarówno na śniadanie, lunch, jak i na kolację. Skucie się?