Jaja faszerowane serem ze szczypiorkiem i pietruszką

Przepraszam Was serdecznie, że nie zamieściłam w piątek i w sobotę przepisów na Wielkanoc, ale miałam spory problem z internetem… Dzisiaj nadrabiam zaległości, jeśli nie przyda się teraz, przyda się za rok!

Jajka faszerowane serem ze szczypiorkiem i pietruszką

Przepis ten inspirowany jest przepisem zamieszczonym na blogu MakeCookingEasier.

Co potrzebujemy?

3 jajka ugotowane na twardo

ser feta lub ser do sałatek (ja wykorzystałam półtłusty)

natka pietruszki

szczypiorek

pieprz, sól

kilka kropel oliwy z oliwek

Jak przygotować jajka?

Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż, na dwie połówki. Wyciągamy żółtka, które później ucieramy z solą i pieprzem. Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy, a potem wrzucamy do miski, gdzie znajdują się żółtka. Dodajemy ser i mieszamy wszystkie składniki. Żeby łatwiej się mieszało dodajemy kilka kropel oliwy. Następnie uzupełniamy luki po żółtkach przygotowaną masą.

Te faszerowane jajka są naprawdę pyszne! Można je zrobić nie tylko w Wielkanoc.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *