Italia Bez Glutenu – produkty bezglutenowe

Za oknem iście tropikalne upały. Wieczorne temperatury przypominają te, które pamiętam z wycieczki do Włoch. Firma Italia Bez Glutenu idealnie wpasowała się więc z wysłaniem wspaniałej paczki produktów bezglutenowych, które będę miała przyjemność przetestować.

Jak widzicie na zdjęciu, produktów jest naprawdę sporo. Jest pieczywo, makarony, coś słodkiego i przekąski… W ciągu najbliższych dni będę testować te przysmaki i zdawać Wam relację z tego, jak smakowały.

Firma Italia Bez Glutenu powstała w wyniku połączenia osobistych doświadczeń w stosowaniu diety bezglutenowej, pasji do gotowania oraz zamiłowania do włoskiej kuchni. Firma ta jest oficjalnym dystrybutorem i przedstawicielem na rynek polski włoskich firm:  NOVE ALPI, NUTRI FREE oraz Garofalo.

Nutrifree jest firmą młodą i innowacyjną, o całkowicie toskańskich korzeniach, która zaraz od powstania wniosła na rynek produktów bezglutenowych powiew świeżości, oferując bogaty asortyment chleba, wypieków , słodkości, mąk i innych specjałów, rozbudowując w ten sposób ofertę, która z upływem lat została poszerzona i ulepszona, zwiększając dzięki temu możliwości wyboru osobom, które muszą żyć z celiakią lub na diecie bezglutenowej. Oprócz absolutnego braku składników zawierających gluten , produkty Nutrifree wytwarzane są z wysokiej jakości surowców , z wykluczeniem GMO , tłuszczów uwodornionych, barwników, sztucznych dodatków i substancji zapachowych. Większość produktów tej firmy nie zawiera także laktozy.

Jakość Nutrifree oznacza brak skażenia. Pewność, iż oferuje się produkty bezpieczne wynika z wyłączności produkcji, jaka odbywa się w zakładzie, certyfikowanym przez Ministerstwo Zdrowia , stałą kontrolę całego łańcucha i licznych badań surowców i wyrobów gotowych.

Nove Alpi to włoski producent żywności medycznej, bezglutenowej i niskobiałkowej, która we Włoszech dostępna jest głównie w aptekach.  Żywności proponowana przez producenta jest w stanie zaspokoić wszelkie wymagania , począwszy od porannego przebudzenia, aż do wieczora, także jeśli przebywa się poza domem , a to dzięki wygodnym opakowaniom w formie pojedynczych porcji. To produkty charakteryzujące się najwyższą jakością i smakiem. Wszystkie produkty marki Agluten nie zawierają skrobi pszennej, sztucznych barwników czy konserwantów.

Fabryka makaronów Garofalo to od kilkudziesięciu lat lider w produkcji najwyższej jakości suchych makaronów we Włoszech. Makaron marki Garofalo powstał w roku 1789 r., a od lat dwudziestych ubiegłego wieku stał się makaronem wysokiej klasy w całym znaczeniu tego słowa i uzyskał szereg nagród i certyfikatów jako produkt najwyższej jakości. Przez wieki Fabryka rozwijała się w niesamowitym tempie i pozwoliła opracować technologię umożliwiającą kontrolę każdego etapu produkcji makaronu, od wyboru mąki do opakowania, innego w przypadku rurek do nadziewania, innego dla spaghetti, czy kopytek.

Dla Garofalo każdy kształt makaronu jest innym makaronem, nie zaś tą samą pastą, tylko w innym kształcie.

Opakowania makaronu są przezroczyste, łącznie z brzegami, gdzie z reguły gromadzą się odpady i ścinki i których nikt inny nie ma odwagi pokazywać… Makarony bezglutenowe marki Garofalo to najwyższa jakość produktu potwierdzona certyfikatami oraz idealna równowaga, struktura i smak. Makarony bezglutenowe Garofalo posiadają certyfikat Włoskiego Stowarzyszenia ds. Celiakii. Lista sklepów, w których dostępne są testowane produkty!

 Ja już się nie mogę doczekać testów! A Wy? 🙂

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. BARDZO CHĘTNIE OTRZYMYWAŁAM BYM INFORMACJĘ NA TEMA WYROBÓW BEZGLUTENOWYCH ZA KTÓRE TO INFORMACJE BYŁABY SERDECZNIE WDZIĘCZNA ( MIESZKAM W KRAKOWIE )

Skomentuj ~JANINA WĘGRZYN Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.