Ostatnio w moim życiu dzieje się naprawdę dużo. Stąd lekkie ociąganie się we wpisach na blogu, za co Was przepraszam. Dziś dostajecie nowy wpis, obifty w informacje. No, to do dzieła!
Bezglutenowe i bezlaktozowe pieczywo chrupkie Nutri Free Sfogliette
To lekkie i delikatne płatki pieczywa chrupkiegoo z dodatkiem mąki gryczanej. Pakowane są w osobne woreczki po 25 g, co po raz kolejny zasługuje na zaznaczenie. Dzięki temu świeżość pieczywa jest przedłużona. Można też takie małe paczuszki zabrać ze sobą do pracy lub na jakiś wypad.
Pieczywo to jest idealne do kanapek, ale także jako samodzielna przekąska. W opakowaniu jest 8 paczuszek po 25 g.
Pieczywo nie zawiera: skrobi pszennej, laktozy, jaj, drożdży, soi. Skład to: mąka ryżowa 90%, woda, otręby gryczane 6%, inulina, sól morska.
Cena: około 7 złotych
Bułka bezglutenowa Filoncino (bez mleka i jaj)
Przepyszna bezglutenowa bułka typu Filoncino. W ciagu 10 minut, w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C, można osiągnąć przyjemność ze świeżego , miękkiego wewnątrz, smacznego i chrupiącego na zewnątrz, nadajacego się znakomicie do jedzenia także nazajutrz.
Bułka jest bez laktozy, jaj i soi o niskiej zawartości kwasów nasyconych , sporządzona z wykorzystaniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia (extra vergine) oraz mąki gryczanej.
Skład: woda, skrobia kukurydziana, maka ryżowa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (extravergine) 4,1%, cukier, skrobia z manioku (tapioki), skrobia ryżowa, sól, maka gryczana 1,5%, drożdże, błonnik psyllium, białka roślinne, zagęstnik: maka guarowa oraz E464, emulgent: mono- e diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty.
Cena: 10, 80 zł (za 300 g)
Panfette integrale – pełnoziarnisty chleb krojony do odpieku – bez glutenu i laktozy
Pełnoziarniste pieczywo krojone do odpieku, pakowane w woreczki po 2 sztuki. Z wysoką zawartością błonnika i niskim indeksem glikemicznym.
W całej paczce znajduje się 6 woreczków: 6 x 75 g
Nie zawiera skrobi z pszenicy, soi, mleka, jaj, konserwantów.
Bezglutenowy i bezlaktozowy chleb krojony Nuti Free LE MIE FETTE
Bezglutenowy i bezlaktozowy pyszny chleb Le mie fette: lekko wilgotny, zwarty, nie kruszy się, z dużą zawartościa błonnika.
Opakowanie zawiera: 2 pakowane osobno porcje po 4 kromki. Waga netto: 300g (2 x 150 g)
Nie zawiera skrobi z pszenicy, soi, mleka, jaj, konserwantów.
Składniki: woda, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, oliwa z oliwek extra vergine 4 %, olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, błonnik roślinny, zagęstniki: mąka guarowa i guma ksantowa , emulgent: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, drożdże, dekstroza,aromaty.
Cena: 16 zł (300 g)
Taralli – obwarzanki bezglutenowe
Chrupiąca i atrakcyjna przekąska typowa dla tradycji śródziemnomorskiej: obwarzanki pieczone w piecu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia (extra vergine), sycą nie powodując ociężałości, chrupiące i pyszne.
Składniki: skrobia kukurydziana, mączka ziemniaczana, mąka ryżwa, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (extra vergine) 10%, białka roślinne, sól, emulgenty: mono- e diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz E472e, cukier, zagęstnik: mąka guarowa, drożdże, aromaty, przeciwutleniacz: ekstrakt bogaty w tokoferole.
Może zawierać śladowe ilości łopianu.
Cena: 9 zł (200 g)
Makaron bezglutenowy z komosą Garofalo kopytka
Makaron bezglutenowy z komosą ryżową kultowego włoskiego producenta – firmy Garofalo.
Doskonały w smaku i strukturze. Makaron w kształcie kopytek – gnoccho sardo to krótki makaron stosowany w rzadkich zupach i zupach warzywnych ,ale także z sosem pomidorowym czy mięsnym. Pochodzi z Sardynii. I co najważniejsze, smakuje jak glutenowy, a to jest naprawdę duży komplement.
Makaron nie zawiera glutenu, pszenicy, jaj, laktozy, soi. Składniki: kukurydza 70%, mąka ryżowa 18%, quinoa 3%, skrobia kukurydziana, Stabilizator E471
Cena: 12,90 zł (500 g)