Indyk w szpinaku zapieczony z serem mozarella

dnia

Mam dla was przepis na przepyszny obiad. Co to będzie? Indyk w szpinaku zapieczony z serem mozarella. Brzmi nieźle, prawda?

Co potrzebujemy?

  • 4-5 filetów z indyka
  • paczka mrożonego szpinaku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • przyprawy
  • ser mozarella
  • łyżka masła

Filety z indyka myjemy i kroimy w kawałki. Smażymy na patelni w przyprawach (ja dałam sól i pieprz kolorowy). W międzyczasie rozmrażamy szpinak z łyżką masła, dodajemy sól i na koniec czosnek (może być wyciśnięty lub pokrojony w drobną kosteczkę). Do naczynia żaroodpornego wrzucamy usmażonego indyka, wykładamy na niego szpinak i posypujemy wszystko startą mozarellą.

Wszystko zapiekamy przez około 15-20 minut w 180 stopniach. Kontrolujemy stopień zapieczenia sera. Może okazać się, że skończymy pieczenie kilka chwil wcześniej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *