Hochland na diecie bezglutenowej

Dziś informacja dotycząca produktów, które przydają się w codziennej diecie. Informacja na temat produktów Hochland znaleziona na forum.

Producent zapewnia, że wszystkie produkty Hochland Polska są pozbawione glutenu, mogą być spożywane przez osoby stosujące dietę bezglutenową oraz chore na Celiakię – twarogowe (Almette, Krem Kanapkowy, Krem Śniadaniowy), żółte, pleśniowe, topione (w kubkach, bloczkach, krążkach, plastrach pakowanych indywidualnie) oraz solankowe – Patros. Jeśli chodzi o alergen, to jest nim mleko, z którego produkujemy nasze sery.

Firma Hochland Polska Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań, by Konsumentom dostarczać produkty najwyższej jakości, spełniające normy i gwarantując najwyższy standard potwierdzony certyfikatami. Gwarantowaną jakość zdrowotną produktów zapewniają wdrożone systemy IFS i BRC oraz HACCP, które są standardem w krajach Unii Europejskiej.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości służę pomocą. Jednocześnie przesyłam adresy stron internetowych Hochland: www.hochland-group.com, www.hochland-group.pl, www.hochland.pl, www.almette.pl, www.valbon.pl, www.seromaniacy.pl, www.patros.pl, gdzie Konsumenci mogą znaleźć odpowiedzi na potencjalne pytania.

Korzystając z okazji zachęcam do sięgnięcia po produkty z szerokiej gamy wyrobów Firmy Hochland Polska – serów: żółtych, twarogowych, solankowych, pleśniowych i topionych.

Bardzo lubię te produkty, a Wy?

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

8 Comments Dodaj swój

  1. ~arek pisze:

    Właśnie miałem też do nich pisać. Hochland budzi (przynajmniej moje) zaufanie, jednak w przypadku ścisłych diet jako taką pewność dają badania na obecnosć glutenu. Pewne bydgoskie towarzystwo od celiakli co jakiś czas robi takie badania za pieniądze z odpisu 1%.
    PS Hochland ma te przewage nad naszą Mlekovitą, że nie konserwuje chemicznie. Mam nadzieje ze wezma to kiedys pod uwage, bo jestem za wspieraniem dobrym produktów, a tym bardziej polskich.

    1. ~babcia pisze:

      Z badaniami za 1% to tylko w Warszawie się spotkałam http://www.celiakia.pl i świetne wykłady i warsztaty robią.polecam.mozna się wiele dowiedzieć 😉

  2. ~madziara pisze:

    Skoro Hochland jest bezpieczny to dlaczego nie posiada znaczka przekreślonego kłosa???
    Jestem na diecie od 2 miesięcy i muszę bardzo się pilnować gdyż mam już 2 stopień choroby zwany Celiaklią. Bardzo boję się próbować produktów któe nie posiadają tego znaczka.

    1. Nie wszystkie produkty, które są bezpieczne, posiadają licencję na posiadanie przekreślonego kłosa, która jest nadawana przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Nawet Balviten ani Bezgluten go nie posiadają 😉 (http://bezglutenowy.blog.pl/2013/09/14/bezgluten-bez-licencjonowanego-klosa/)Ja jem produkty Hochland i nic mi nie jest, a reaguję nawet na najdrobniejsze ilości…

    2. ~Weronika pisze:

      Ja mam zniszczone jelita do stopnia-3 b i jem produkty hochland…:)

  3. ~dorota pisze:

    najlepszy ser to ser z pod laski, jest dobry w smaku lecz ciężko go wydobyć

  4. ~ela pisze:

    Ja też go uwielbiam lecz niestety mój mąż jest w ciągłej delegacji i muszę go sobie wydrapywać na zapas 🙂

  5. ~Dorota pisze:

    Najlepszy ser to ser z pod laski 🙂 jest wyśmienity lecz ciężko się do niego dobrać 🙂 pozdrawiam was serojadki 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *