Gofry wytrawne – w wersji z jajkiem i serem kozim

Od jakiegoś czasu lubię zjeść gofry w wersji wytrawnej. Dziś mam dla Was przepis na te gofry w wersji z jajkiem oraz drugie z hiszpańską kiełbasą i serem kozim.

Gofry są gotowe – nie mam gofrownicy, więc korzystam z kupnych przysmaków.

Gofry w wersji z kozim serem widzicie powyżej. Do tego dodałam kiełbasę hiszpańską, żółte pomidory. Wszystko zapieczone w piekarniku. Wszystko polane srirachą oraz sosem balsamicznym, posypane posiekanym szczypiorkiem.

Gofry z jajkiem, w którym żółtko się idealnie rozlewa. Zapiekamy je z serem w piekarniku. W międzyczasie smażymy jajko tak, by białko się ścięło, a żółtko było płynne. Polewamy wszystko sosem balsamicznym i posypujemy szczypiorkiem.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *