Chleb jasny z pastą jajeczną z awokado

dnia

Mam dla Was dziś dwie wspaniałe rzeczy. Pierwsza to chleb przygotowany ze specjalnej mieszanki Grano, który smakuje tak pysznie, że nawet osobom jedzącym gluten wydaje się on być „zwykłym” pieczywem. A do tego przepyszna pasta jajeczna z awokado, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole.

Co potrzebujemy?

  • mieszanka chleba jasnego Grano (do niej woda, olej, ocet)
  • 3 ugotowane jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • awokado
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz
  • oliwa (ok. łyżeczki)
  • kolendra (ile lubimy)
  • ok. 2 łyżek majonezu

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i siekamy w kosteczkę. Do miski wrzucamy posiekany czosnek, solimy, dodajemy pokrojony miąższ awokado, który skrapiamy cytryną. Mieszamy z czosnkiem i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy oliwę, majonez, kolendrę. Wszystko mieszamy.

Podajemy na pieczywie. U mnie ten z mieszanki Grano, która ma naprawdę dobry skład: mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa , mąka z prosa, cukier ,sól, mielona łuska babki płesznik, hydroksypropylometyloceluloza, drożdże, mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.