Chipsy ziemniaczane domowej roboty

Ostatnio, kiedy oglądałam jeden z odcinków „5 sposobów na…”, poczułam ochotę na wypróbowanie jednego z przepisów umieszczonych w wideo. Wczoraj, kiedy przygotowywaliśmy sałatkę (przepis już wkrótce), zrobiliśmy chipsy ziemniaczane, które są całkowicie bezglutenowe.

Co potrzebujemy?

1-2 ziemniaki

obieraczka do warzyw

olej

sól, pieprz, ulubione przyprawy

Ziemniaki obieramy ze skórki. Obieraczkę do warzyw myjemy i kroimy ziemniaki za jej pomocą. Wychodzą wtedy bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy ziemniaki. Smażymy krótszą chwilę, do zarumienienia. Wykładamy na papier, by odsączyć tłuszcz. Solimy i doprawiamy do smaku. Gotowe!

To naprawdę ciekawa alternatywa dla chipsów ze sklepów. Robi się je bardzo szybko i są naprawdę smaczne!

Smacznego!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *