Bezglutenowy makaron z tuńczykiem i oliwkami

Lubicie makaron? O mojej miłości do tego dania wiecie, więc nie będę się powtarzać. Ostatnio miałam ochotę na coś lekko kwaśnego i ostrego. Wybór padł na prosty makaron z tuńczykiem i oliwkami.

Co potrzebujemy?

  • makaron bezglutenowy
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • zielone oliwki (kilkanaście)
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • natka pietruszki
  • tarty parmezan

Jakie to danie jest proste, a jakie pyszne! Sami zobaczycie…

Makaron gotujemy, a w międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony na plasterki czosnek. Dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy i dodajemy tuńczyka. Wszystko posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z makaronem i oliwą. Po podaniu posypujemy tartym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.