Bezglutenowy makaron z tuńczykiem i oliwkami

Lubicie makaron? O mojej miłości do tego dania wiecie, więc nie będę się powtarzać. Ostatnio miałam ochotę na coś lekko kwaśnego i ostrego. Wybór padł na prosty makaron z tuńczykiem i oliwkami.

Co potrzebujemy?

  • makaron bezglutenowy
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • zielone oliwki (kilkanaście)
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • natka pietruszki
  • tarty parmezan

Jakie to danie jest proste, a jakie pyszne! Sami zobaczycie…

Makaron gotujemy, a w międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojony na plasterki czosnek. Dodajemy masło i wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy i dodajemy tuńczyka. Wszystko posypujemy posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z makaronem i oliwą. Po podaniu posypujemy tartym serem.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *