Bezglutenowy makaron tagliatelle z sosem arrabbiata

Na bezglutenowych targach Gluten Free Expo odkryłam firmę Schnitzer, która oferuje bezglutenowe, ekologiczne produkty, które zachęcają swoim składem. W najbliższych wpisach przedstawię Wam jeszcze kilka ich produktów (na Instagramie robię to na bieżąco). Dziś mam jednak kilka słów na temat makaronu tagliatelle, który przygotowałam z sosem arrabbiata.

Co potrzebujemy?

  • makaron
  • puszka pomidorów
  • 2-3 ząbki czosnku
  • cebula (może być czerwona)
  • chili
  • bazylia
  • parmezan
  • oliwa
  • sól, pieprz

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy posiekany czosnek, cebulkę i chilli, dodajemy na chwilę liście bazylii.  Zdejmujemy zawartość patelni, a do oliwy dodajemy pomidory, chwilę podsmażamy i dodajemy wcześniej przygotowany czosnek, chili i bazylię. Lekko odparowujemy, dodajemy sól i pieprz.  W międzyczasie gotujemy makaron, który później dodajemy do sosu. Podajemy posypane serem.

Makaron Schnitzer, który możecie kupić w sklepie Niro-Bio, ma genialny skład: 80% mąka kukurydziana, 20% mąka ryżowa, wszystko z upraw ekologicznych.

Cena: 10,89 zł za paczkę 250g

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *