Bezglutenowe racuchy z jabłkami

Lubicie racuchy z jabłkami? Ja bardzo! Kojarzą mi się z dzieciństwem i obiadami u ukochanej Babci. Odkąd jestem na diecie bezglutenowej, nie jadłam ich. Wczoraj jednak wpadłam na pomysł, by je zrobić. No i dziś je zrobiłam. Są naprawdę pyszne!

Co potrzebujemy do zrobienia racuchów z jabłkami?
2 szklanki mąki bezglutenowej
2 jajka
1/2 litra mleka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jabłka
olej do smażenia

Mąkę, jajka, mleko, cukier, cynamon, proszek do pieczenia i szczyptę soli mieszamy mikserem. Jabłko kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników i mieszamy.

Olej rozgrzewamy na patelni. Wykładamy ciasto łyżką na patelnię i smażymy obustronnie do zarumienienia.

Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem lub zwykłym cukrem.

Smacznego!

2 komentarze Dodaj własny

  1. ~Malwina pisze:

    mniam 🙂 jak ja dawnoooo nie jadlam takich racuchow. Jutro robie 🙂

  2. ~Joanna pisze:

    Smaczny i szybki przepis. Polecam:)

Skomentuj ~Malwina Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.