Bezglutenowe brownie

Z okazji zdania ostatniej sesji w życiu przygotowałam dziś brownie z mieszanki zamówionej w internetowym sklepie Balvitenu. Mieszanka ta była w promocji. Kosztowała 70 proc. taniej, więc zamiast 15,88 zł kosztowała jedyne 4,76 zł. Możecie ją znaleźć tutaj!

Ciasto jest bardzo dobre! 🙂

Pewnie jesteście zainteresowani, co jest w tej mieszance. Skład to: cukier trzcinowy, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa razowa, płatki czekoladowe ciemne, kakao, zagęszczacz: guma karobowa, sól morska, wanilia.

Jak zapewnia producent, wszystkie składniki produktów Bauckhof pochodzą wyłącznie z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, mają wyjątkowo naturalny smak.

Share this...
Share on FacebookTweet about this on Twitter

3 Comments Dodaj swój

  1. ~Leeloo napisał(a):

    ej! chyba się skuszę!

    czy glutenowcy poczują różnicę?

    1. ~bezglutenowy.blog.pl napisał(a):

      Nie poczują żadnej różnicy. Mój chłopak jest glutenowcem, a jadł to brownie ze smakiem 🙂

  2. ~wicherek napisał(a):

    A ja polecam brownie z kaszą jaglaną bez grama mąki 🙂

    SKŁADNIKI:
    ‒ pół szklanki kaszy jaglanej
    ‒ szczypta soli
    ‒ 3 jajka
    ‒ pół szklanki mleka
    ‒ pół szklanki cukru
    ‒ pół szklanki kakao
    ‒ 50 ml oleju
    ‒ łyżeczka proszku do pieczenia
    ‒ 100 g orzechów włoskich

    PRZYGOTOWANIE:
    Kaszę jaglaną wsypać na sitko, przepłukać zimną wodą, następnie wrzątkiem. Włożyć do garnka, zalać szklanką wrzątku i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aby się nie przypaliło. Pod koniec gotowania dodać szczyptę soli. Ugotowaną kaszę wystudzić.
    Wystudzoną kaszę przełożyć do miski, dodać jajka, olej, mleko, cukier, kakao i proszek. Całość dokładnie zmiksować blenderem.
    Blaszkę (okrągła tortownica o średnicy 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać posiekanymi orzechami. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *