Bacówka – wyniki badań

on

Pamiętacie moje wpisy na temat wędlin firmy „Bacówka„? Pojawiło się wówczas sporo wątpliwości. W styczniu otrzymałam od nich odpowiedź, że wkrótce prześlą mi wyniki badań na zawartość glutenu w ich produktach. Dziś otrzymałam od nich odpowiedź.

Przesyłam w załączeniu pierwszą partię wyników potwierdzających brak glutenu w naszych produktach (norma do 20 mg/kg). Kolejne badania zostały zlecone, obiecuję przesłać wyniki” – napisała mi manager firmy „Bacówka”.

fot. bacowkatowary.pl

Otrzymałam skany badań ośmiu produktów tej firmy: kiełbasa biała do żuru, boczek z pieca, harnaś, kiełbasa myśliwska, krupniok gryczany, swoja, szynka tradycyjna i wsiowa.

  • Biała do żuru – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Boczek z pieca – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Harnaś – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Kiełbasa myśliwska – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Krupniok gryczany – zawartość glutenu 11,9mg/kg
  • Swoja – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Szynka tradycyjna – zawartość glutenu <5mg/kg
  • Wsiowa – zawartość glutenu <5mg/kg

Wszystkie badania były przeprowadzone przez Laboratorium Badawcze TUV Rheinland Polska w Wieliczce.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 Comments Dodaj swój

  1. ~glu fri pisze:

    Krupniok gryczany warto spróbować. …a swoją drogą to w jakich sklepach widzieliscie owe produkty? Dziękuję za info…serdecznosci dla blogującej

    1. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *