Bacówka – wyjaśnienie wątpliwości w składzie

Wczoraj na Facebooku otrzymałam wiadomość od użytkownika Abel Dent, że na jednej z wędlin firmy Bacówka, która ma znak bezglutenowości, znajduje się dopiskiem, że jednak gluten się w nich znajduje.

Napisałam bezpośrednio do producenta, by wyjaśnić taką nieścisłość.

„Bardzo dziękuję za wiadomość. Na etykiecie jest błąd, który powstał podczas wydruku – nie zmieniono opisu na właściwy. Bardzo przepraszam za to niedopatrzenie, mogę Panią zapewnić, że nie dodajemy do kabanosów kurzych jaj, ani glutenu. Nasze produkty są co pewien czas badane pod kątem zawartości glutenu, jak dotąd wyniki są powtarzalne i wykluczają jego obecność” – zapewniła mnie pani z firmy Bacówka.

Zdjęcie autorstwa użytkownika Abel Dent, jakie zostało umieszczone na Facebooku bezglutenowego bloga.

Bezpośredni link do tego zdjęcia na Facebooku.

Nie musicie się niczego bać i jeść te produkty śmiało! 🙂

WAŻNA INFORMACJA

Jedna z użytkowniczek forum Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej napisała, że „z informacji uzyskanych od Stowarzyszenia wynika, że na terenie zakładu nie do końca są spełnione odpowiednie warunki, które by dawały pewność czystości produktów”.

Ja jeszcze nie kupiłam żadnego ich produktu. Wam też sugeruję rozwagę i ograniczone zaufanie!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *