Bacówka – kolejna odpowiedź firmy

Ponieważ w dalszym ciągu pojawiają się wątpliwości co do bezglutenowości wędlin firmy Bacówka, napisałam do nich kolejnego maila z prośbą o wyjaśnienie sytuacji

Napisałam do nich 25 stycznia:
Pojawiły się wątpliwości co do bezglutenowości produktów. Docierają do mnie głosy, że Państwa produkty (wiele z nich) ma taki błąd w etykietach. Inne osoby mówią, że po rzekomo bezglutenowych produktach z Państwa firmy, źle się czuły. Bardzo proszę o przekazanie informacji, na podstawie czego stwierdzacie Państwo bezglutenowość swoich produktów? Jakieś konkretne badania? Proszę o wyjaśnienie. To bardzo ważna kwestia na naszej diecie.

Dziś (28 stycznia) otrzymałam odpowiedź od Managera firmy:
Błąd na etykietach pojawił się po zmianie maszyn do ich wydruku i kopiowaniu bazy danych. Sytuacja została już opanowana, ale niestety sporo produktów z niewłaściwymi składami trafiła do sklepów, za co w imieniu Bacówki bardzo przepraszam. Jesteśmy zaskoczeni informacją o dolegliwościach pojawiających się po spożyciu naszych produktów bezglutenowych. Znacznie częściej otrzymujemy podziękowania, gratulacje od chorych m.in. na celiakię czy alergię pokarmową różnego typu za zdrowe, naturalne wędliny.

Znak „bez glutenu” pojawił się po przeprowadzeniu badań w certyfikowanym, międzynarodowym laboratorium. Kolejne badania, dotyczące wcześniej sprawdzonych produktów, zostały już zlecone, czekamy na wyniki analiz. Jak tylko je otrzymam, co może chwilę potrwać ze względu na dość napięty harmonogram działań w ww laboratorium, obiecuję się nimi z Panią podzielić.

Przypomnę Wam, że na początku zamieściłam informację o kolejnych, bezpiecznych dla nas wędlinach. Pisałam o tym we wpisie Bacówka – wędliny bezglutenowe. Jednak dostałam wiadomość na Facebooku, że na etykiecie jednego z produktów jest błąd w składzie. Napisałam do firmy wiadomość, a później w notce Bacówka – wyjaśnienie wątpliwości w składzie, opisałam ich odpowiedź.

Oczekuję w takim razie na te wspomniane w ostatniej odpowiedzi wyniki badań. Będę Was na bieżąco informować.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

One Comment Dodaj swój

  1. ~Łukasz pisze:

    Wędliny i inne produkty z Bacówki jem prawie od samego początku jak jestem na diecie, czyli od czerwca 2013. Mimo że mam celiakię mój organizm nie reaguje gwałtownie na gluten albo dobrze go unikam 🙂 nie mam żadnych dolegliwości po zjedzeniu czegoś z Bacówki. Na pewno ich produkty są bardzo smaczne i wszystkim polecam, krupniok gryczany niebo w gębie

Pozostaw odpowiedź ~Łukasz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *